Krant presentatie voor en door leerlingen

De leerlingen van OBS Charlois en De Triangel uit groep zes ontvingen gisteren woensdag 5 juli de eerste exemplaren van de KLIK krant uitgedeeld tijdens de presentatie bij kunstenaars initiatief Stichting B.a.d. De presentatie was in handen van Tineke Abma, medeoprichter van KLIK. Zij liet kinderen aan het woord die een voordracht hadden voorbereid. Tineke stelde vragen aan leerlingen en docenten wat ze hadden geleerd van de KLIK lessen die afgelopen jaar aan de groep zes klassen zijn gegeven. De proeflab lessen en de lessen over spijsvertering was de meeste leerlingen goed bijgebleven. Zeker die over spijsvertering , waar de leerlingen zelf verschillende soorten poep maakten van pindakaas en ontbijtkoek om aan te tonen wat goede ontlasting en minder goede ontlasting is.

De bijeenkomst was voor en door de kinderen met als hoogtepunt de presentatie van de krant die de leerlingen zelf hebben gemaakt. De stukjes informatieve tekst over de lessen, de tekeningen en strips, de mindmaps en veel, heel veel foto’s die zij maakten konden ze terugzien in de krant.

Naast de leerlingen waren er ook ouders aanwezig en verschillende partners met wie KLIK samenwerkt. Lisa Goudzwaard en assistent Loeki had voor iedereen een heerlijk vitamine-bom gecreëerd in de vorm van een smoothie. Ook met eetbare ingrediënten die zij hier in de wijk had geplukt. Lisa heeft tijdens één van de KLIK lessen een wildplukwandeling door de wijk gemaakt waarbij ze eetbare planten ed. plukten en raapten die zij later verwerkten in een smoothie.

In september worden de KLIK lessen hervat met dezelfde groepen die dan in groep zeven zitten. Maar nu eerst: Vakantie!!!

De foto’s van de presentatie zijn gemaakt Gina Lola Douma en Janine Schrijver.